Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@08:47:54 GMT

حجاج غربی در برزخ لاتاری

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۴۸۹۵۲

حجاج غربی در برزخ لاتاری

عربستان سعودی امسال برای حذف واسطه‌ها و کاهش هزینه‌ها یک سیستم لاتاری برای مسلمانان خارجی متقاضی شرکت در مراسم حج راه‌اندازی کرد که البته چندان موفق نبود.

به گزارش ایران اکونومیست از میدل ایست آی، «لبیک اللهم لبیک» ذکری است که مسلمانان در سفر حج مرتب تکرار می‌کند. مسلمانان غربی نیز در آستانه آغاز حج ۱۴۰۱ بارها این ذکر را شنیدند اما نه در مکه که آرزویش را داشتند بلکه پای تلفن و همزمان با آن که ساعت ها منتظر بودند تا با متولیان وبسایت مطوف صحبت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقامات عربستان اوایل ماه ژوئن در اقدامی غیرمنتظره اعلام کردند که مسلمانان استرالیا، اروپا و آمریکا باید از خیر آژانس‌های مسافرتی گذشته و امسال از سامانه لاتاری مطوف برای حج اقدام کنند. اما متقاضیان شرکت در این لاتاری اجباری آنقدر با سامانه تازه تاسیس به مشکل برخوردند که صدای اعتراضشان بلند شد.

مسلمانان اروپایی، آمریکایی و استرالیایی به این مساله اعتراض داشتند که با گذشت روزها از ضرب الاجل تعیین شده وضعیت درخواستشان اعلام نشده بود، پرداخت ‌های آنها ناموفق می ماند، با وجود نهایی شدن پرداخت رزروها لغو می‌شد، قیمت‌ها و پکیج های مسافرتی با آنچه تبلیغ شده بود تفاوت می‌کرد و گوش شنوایی برای اعتراضاتشان وجود نداشت.

وبسایت مطوف در ابتدای لاتاری سه پکیج نقره (از ۵ هزار و ۹۸۶ دلار)، طلا (از ۶ هزار و ۲۹۶ دلار) و پلاتین (از ۹ هزار و ۷۶۸ دلار) را به عنوان پکیج‌های نمونه عرضه کرد. تمام این پکیج ها قرار بود شامل بلیت هواپیما، اقامتگاه، حمل و نقل داخلی و پذیرایی باشند، با مدت اقامت و سطح خدمات متفاوت.  

یکی از متقاضیان حج ساکن بیرمنگام در گفت‌وگو با میدل ایست آی گفت در ابتدا برای پکیج طلا ثبت نام کرده است اما پس از برنده شدن در لاتاری به او پیشنهاد شد تا پکیج گران تر پلاتین را انتخاب کند آن هم بدون بلیت هواپیما و اقامت در هتلی که ۴۹ دقیقه تا مسجد الحرام فاصله داشت!

وی در این باره می‌گوید: از ترس این که نوبتم برای حج را از دست دهم، پول پکیج پلاتین را پرداخت کردم. هر چه بود باور داشتم خوش شانسم که در لاتاری برنده و انتخاب شده‌ام.

اما با وجود نهایی شدن پرداخت برای پکیج جایگزین، وقتی این متقاضی وبسایت مطوف را چک کرد متوجه شد خریدش ثبت نشده است.

یکی از متقاضیان اهل کارولینای شمالی نیز به مشکل مشابهی برخورد. وی ۱۶ هزار و ۴۴۷ دلار برای پکیج پلاتین پرداخت کرده بود اما پس از این که تراکنش انجام شد، فرآیند رزرو نوبت ناموفق بود.

کار به جایی کشید که متولیان وبسایت مطوف در نهایت به این متقاضی وعده دادند پکیج های دیگر در دسترس او قرار می‌گیرد یا پولش را به او پس خواهند داد.

یک دانشجوی اهل نیویورک که قصد داشت به والدینش برای ثبت نام حج کمک کند، نیز در این باره گفت: مطوف افتضاح است. بله، این وبسایت تازه راه اندازی شده و طبیعی است که مشکلات فنی داشته باشد اما این عدم شفافیت و پاسخگویی را توجیه نمی‌کند.

بدعهدی

برخی متقاضیان در گفت‌وگو با میدل ایست آی تاکید کردند قیمت‌ها از آن چه در ابتدای لاتاری تبلیغ شده بود، خیلی بیشتر بود.

یک حاجی انگلیسی می‌گوید: پکیج هایی که قبلا به ما نشان داده شده بود، اساسا جعلی بودند.

به گفته یکی دیگر از حجاج غربی، وقتی متقاضیان به مرحله رزرو رسیدند، قیمت پکیج های نقره ۱۱ هزار دلار، طلا ۱۲ هزار دلار و پلاتین ۱۶ هزار دلار شده بود که خیلی بیشتر از پکیج های نمونه ای بود که در فرآیند ثبت نام به آنها نشان داده بودند.

آخر سر هم مشخص نشد که این لاتاری چطور برگزار شده است، چرا به بعضی افراد اطلاع داده شده بود که در لاتاری برنده شده اند در حالی که گروه دیگری از متقاضیان همچنان بلاتکلیف مانده‌ بودند.

براساس برخی گمانه زنی ها، مطوف بعضی متقاضیان را بلاتکلیف نگه داشته بود تا اگر حجاج منتخب به اندازه کافی پرداختی نداشتند، پیشنهادات خود را به این متقاضیان ارائه دهد. اما تعریف لاتاری که این نیست!

عدم پاسخگویی

به گفته اغلب متقاضیان، دشوارترین بخش شرکت در این لاتاری برقراری ارتباط با مطوف برای شکایت از مشکلات موجود بود.  

یکی از متقاضیان در این باره گفت: با آنها تماس گرفتم. خطوطشان افتضاح بود. اصلا بوق نمی‌خورد اما اگر تلفن را نگه می‌داشتید ممکن بود کسی جوابتان را بدهد!

وی می‌گوید وقتی در نهایت تماسش با یک نیروی خدمات مشتریان برقرار شد به او گفتند که اطلاعات بیشتر به زودی در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و نباید از شبکه‌های اجتماعی چشم بردارد.  

این متقاضی می‌گوید: تکلیف آنهایی که دائم شبکه های اجتماعی را چک نمی‌کنند چیست آیا این فریضه دینی فقط برای طرفداران فناوری است؟

یک متقاضی اهل بیرمنگام که به دنبال پس گرفتن پولش بود نیز می‌گوید، سرانجام پس از ۶ ساعت موفق به برقراری تماس با مطوف شده اما در نهایت به او گفتند این فقط یک سرویس دریافت پیام است و به درخواست ها یا پروفایل افراد دسترسی ندارد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: جامعه مسلمانان ، عربستان سعودی ، حج ۱۴۰۱

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: جامعه مسلمانان عربستان سعودی حج ۱۴۰۱ پکیج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۸۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش مدت زمان آورده متقاضیان پروژه‌های نهضت ملی مسکن

حسین جنتی مدیرکل راه‌وشهرسازی استان تهران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه پرداخت آورده متقاضیان در پروژه‌های نهضت ملی مسکن استان تهران متناسب با پیشرفت فیزیکی هر پروژه انجام می‌شود افزود: پیش از  این پرداختی پروژه‌های نهضت ملی مسکن هر ۴ ماه یکبار بوده در صورتی که این موضوع مطابق ضابطه و قانون و یا بخشنامه‌ای نبوده و تنها  براساس پیشرفت های فیزیکی و طبق روال دریافت آورده در پروژه های گذشته پرداخت انجام شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران تصریح کرد:  برای تکمیل کارگاه پروژه های نهضت ملی مسکن در استان تهران و دریافت تسهیلات بانکی و انعقاد قرارداد مشارکتی نیاز به تزریق مالی داشته ایم که  تنها برای این دوره از طریق پیامک به متقاضیان اعلام کردیم که‌  آورده و اقساط خود را پرداخت کنند.

او اظهار کرد: با توجه به کمبود منابع مالی تنها در این دوره مدت زمان تکمیل آورده به دوماه کاهش یافت و در حال حاضر با رفع مشکل در کارگاه‌ پروژه های نهضت ملی مسکن  از دوره‌های بعد زمان پرداخت آورده متقاضیان ۲ ماهه نخواهد بود و متقاضیان نهضت ملی مسکن مهلت بیشتری برای پرداخت خواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه این اقدام در نهایت به نفع متقاضی است، گفت: تا دو سه ماه آینده به‌خاطر اینکه مشکل تسهیلات برطرف شده است نیازی به پرداخت سهم آورده متقاضی نباشد و از محل تسهیلات بانکی پروژه را مدیریت می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • افزایش مدت زمان آورده متقاضیان پروژه‌های نهضت ملی مسکن
  • اعزام نخستین گروه حجاج عمره از ۳ استان جنوبی کشور
  • امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر از کشور برای به جای آوردن اعمال حج تمتع به سرزمین وحی می‌روند
  • نمایندگی تهران پکیج بوتان کجاست؟
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • پرداخت ۵۰۰ یورو ارز مبادله‌ای به حجاج
  • ‏جزییات پرداخت ارز حجاج/ ارز حج مغایرتی با ارز مسافرتی ندارد
  • ارائه خدمات درمانی به حجاج توسط تیم پزشکی هلال احمر / نسخه پزشکی خود را همراه داشته باشید
  • اعطای بیش از 21 هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه بانک ملی ایران به متقاضیان
  • اعطای ۲۱ هزار فقره وام قرض الحسنه بانک ملی ایران در ۱ ماه