Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال گذشته بود که فاطمی امین، وزیر صمت دولت سیزدهم وعده حذف قرعه کشی خودرو را در سال ۱۴۰۱ داده بود. اما بعدها صحبت‌های خود رو تعدیل کرد و خبر از حذف تدریجی قرعه کشی داد. سال جدید نیز با برنامه های فروش خودروسازان آغاز شد و در اولین مرحله از فروش فوری، ایران خودرو ۵ محصول خود را عرضه کرد. پژو ۲۰۷ اتوماتیک سقف قرمز (MC)، پارس ELX، پارس بنزینی، پژو ۲۰۶ تیپ سه و راناپلاس سقف شیشه‌ای خودروهای عرضه شده در این مرحله بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران خودرو در مجموع ۱۱ هزار و ۷۵۰ دستگاه خودرو برای این مرحله در نظر گرفته بود که پژو پارس معمولی با ۷۵۰۰ دستگاه، بیش‌ترین و پژو ۲۰۶ تیپ سه با ۲۵۰ دستگاه، کم‌ترین ظرفیت را داشتند. در نقطه مقابل پژو پارس ELX با حدود دو میلیون و ۲۱۵ هزار متقاضی، بیش‌ترین و رانا پلاس سقف شیشه‌ای با حدود ۳۳۹ هزار متقاضی، کم‌ترین تقاضا را ثبت کردند.

یکی از نکات برجسته این مرحله از فروش فوری ایران خودرو به اختلاف قیمت بازار و کارخانه خودروهای عرضه شده باز می‌گردد. رکورد اختلاف قیمت در این مرحله مربوط به خودروی پژو ۲۰۷ سقف قرمز بود؛ این خودرو در حالی با قیمت مصوب حدود ۳۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی عرضه شده بود که قیمت تقریبی این خودرو در بازار ۵۴۰ میلیون تومان برآورد می‌شود. به بیان دیگر، اختلاف قیمت میان کارخانه و بازار این خودرو به بیش از ۲۲۱ میلیون تومان می‌رسد. پژو پارس ELX خودروی دیگری است که با بیش از ۱۷۶ میلیون تومان، بیش‌ترین اختلاف قیمت را پس از ۲۰۶ سقف شیشه‌ای در این مرحله داشته است. این خودرو در حالی با قیمت حدودی ۲۱۱ میلیون تومان عرضه شده بود که قیمت آن در بازار آزاد به ۳۸۸ میلیون تومان هم می رسد. نمودار زیر قیمت بازار و کارخانه خودروهای عرضه شده در مرحله سی و پنجم فروش فوری ایران خودرو را نشان می‌دهد:

بر اساس تعداد خودروهای عرضه در این مرحله و همچنین اختلاف قیمت حدودی میان بازار و کارخانه، در مجموع بیش از یک هزار و ۵۵۷ میلیارد تومان رانت میان برندگان این مرحله از لاتاری خودرویی تقسیم شده است./ اقتصاد آنلاین

منبع: فردا

کلیدواژه: فروش فوری ایران خودرو خودروهای عرضه میلیون تومان ایران خودرو اختلاف قیمت عرضه شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۴۵۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد

اکبر یاوری در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به افزایش دما و رسیدن محصول به انبوه، قیمت میوه های نوبرانه طی یک ماه اخیر ۶۰ درصد کاهش یافته است.

او قیمت هرکیلو گوجه سبز را ۱۰۰ تا ۳۵۰ هزارتومان، توت فرنگی ۷۰ تا ۱۲۰ هزارتومان، ملون ۸ تا ۱۲ هزارتومان، جانا ۱۰ تا ۱۵ هزارتومان، طالبی ۱۰ تا ۱۴ هزارتومان و چغاله بادام ۸۰ تا ۱۵۰ را هزارتومان اعلام کرد و افزود: برمبنای فاکتور رسمی حداکثر با احتساب ۳۵ درصد سود در خرده فروشی ها باید عرضه شود.

یاوری ادامه داد: قیمت گوجه سبز در ابتدای فصل یک‌میلیون تومان بود که با افزایش عرضه روند کاهشی به خود گرفته است و پیش بینی می شود که با افزایش عرضه تا پایان اردیبهشت، بازار به ثبات برسد.

رئیس اتحادیه بارفروشان از توزیع روزانه ۱۵۰ تن گوجه سبز، ۲۰۰تن توت فرنگی، ۳۰۰ تن طالبی و جانا و ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن هندوانه در میدان مرکزی خبر داد.

او گفت: قیمت صیفی جات نظیر هندوانه، ملون و جانا توجیه اقتصادی برای کشاورز ندارد چراکه کمتر از ۱۰ هزارتومان از تولیدکننده خریداری می شود که جوابگوی هزینه های تولید نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • قیمت تارا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»
  • توقف در روند کاهشی دلار؛ خریداران دوباره برگشتند!
  • کمبودی در عرضه چای نداریم
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اردیبهشت 1403 / سکه امامی میلیونی رشد کرد
  • بازار میوه‌های نوبرانه تا پایان اردیبهشت به ثبات می‌رسد
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی